Omgeving

Castellane:

 Castellane is het dichtsbijzijnde stadje van de vakantiewoning en bevindt zich aan het begin van de Gorges du Verdon. Het is een oud middeleeuws stadje die bekend staat om zijn "Roc du Notre dame": een rots van 184m hoog met bovenaan een Onze-Lieve-Vrouw kapel. Elk jaar bezoeken honderden bedevaarders de kapel op 15 augustus.

 Castellane heeft echter meer te bieden dan de Roc alleen. De belangrijkste rivier uit de streek stroom door het stadje: de Verdon. Je kan er op aangegeven dagen kayaken, raften en genieten van andere wateractiviteiten.
Er zijn genoeg organisaties die deze activitetien aanbieden.
Parapente is ook mogelijk in de streek.
 

Lac de Castillon

Het meer van Castillon is ongeveer 8km lang en bevat 150 miljoen m³ water. Er is dus genoeg water om te baden!
Op de stranden kun je kayaks en pédalo's huren die zorgen voor een namiddag vol waterpret met de hele familie!

Gorges du Verdon

 De Gorges du Verdon staan er voor bekend de mooste Canyon te zijn in Europa. Er zijn verschillende mogelijkheden om de gorges te ontdekken met de wagen vanuit Castellane richting Moustiers Ste-Marie :

Langs de rive droite

Deze weg wordt het meest gekozen door toeristen omdat je vaak dichter bij de Gorges rijdt, maar deze is dan ook de drukste. Je kan er op verschillende plaatsen halt houden en te voet naar de kloof stappen. Onderweg kom je plaatsen tegen zoals 
  • Couoir Samson waar de sentier Martel begint (of eindigt)
  • Point Sublime: het woordt zegt het zelf: hier heb je een magnifiek uitzicht !
  • La Palud sur Verdon: hier begint la route des crêtes die de Gorges flankeert

Langs de rive gauche

In tegenstelling tot de rive droite is de rive gauche minder druk. De weg is iets langer maar het is zeker de moeite waard. Ook via de Rive gauche heb je een prachtig uitzicht over de Gorges. Je komt plaatsen tegen zoals: 
  • Balcon de la Mescla: hier heb je echt het gevoel "in" de Gorges te staan
  • Pont de Chaulière: deze brug ligt over de rivier de Artuby, een zijrivier van de Verdon. Een ideale plek voor liefhebbers van benji jumben, maar natuurlijk ook om van het uitzicht te genieten.
  • Châlet de la Maline: hier kun je afdalen tot in de Gorges om de sentier Martel te bewandelen. Je kan van hieruit naar l'Imbut en le Styx wandelen.
  • Belvédère du Galetas: bij het uitgaan van de Gorges heb je hier uitzicht op het meer van St-Croix en het plateau de Valensole.

Gorges de l'Artuby